dilluns, 1 de febrer del 2010

Detingut un estudiant a la UAB!

Una mostra més de com les autoritats democràtiques actuen davant qualsevol mínima mostra de dissidència:

Tret de : http://www.alertasolidaria.org/index.php?option=com_content&task=view&id=812&Itemid=1


Avui un grup d’estudiants ha volgut denunciar l’increment desmesurat de les tarifes del transport públic mitjançant una acció agitativa a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de la Universitat Autònoma. Durant el transcurs de l’esdeveniment reivindicatiu una parella de membres de seguretat privada han estat increpant als activistes i estudiants que els feien costat.

Poc després s’hi ha personat una parella de policies de paisà dels Mossos d’Esquadra, assidus a vigilar i controlar tota activitat del Campus de Bellaterra, malgrat no disposar de cap mena de permís del rectorat. Els dos agents no han dubtat d’encarar-se als activistes amb la intenció d’emportar-se’n alguns detinguts. Aleshores un dels estudiants que mostraven suport a l’acció reivindicativa ha intentat dialogar amb els Mossos a fi de que cessessin les seves pretensions. No obstant la parella d’agents, no només no ha cedit a les demandes dels estudiants, sinó que ha reduït i detingut l’estudiant que mirava d’efectuar una mediació. Aquest estudiant, a més a més és militant del SEPC i activista reconegut del moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Davant d’aquests fets el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària volem deixar palès que:

* Donem ple suport a les accions reivindicatives que els estudiants duien a terme a l’estació dels FGC

* Denunciem el caràcter polític de la detenció perquè ha estat completament arbitrària i en cap cas sostinguda per alguna motivació legal

* Manifestem el nostre rebuig a la presència de cossos policials als campus universitaris atès que l’única finalitat que persegueixen és el control i la repressió vers les activitats de caire reivindicatiu.

A més a més el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària exigim

* La posada en llibertat immediata del nostre company detingut

* Una explicació i disculpa d’Anna Ripoll, rectora de la UAB, per la presència d’agents de paisà al campus de Bellaterra.

* La retirada dels campus universitaris de tots els cossos policíacs que habitualment realitzen seguiment, control i repressió als estudiants.

Alerta Solidària

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans

Per a més informació: http://www.alertasolidaria.org/

http://www.sepc.cat/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada